Hvem er jeg

Født i en hundekurv!!! Vel næsten.
Frances Listh - Din lokale hundefrisør i Nordsjælland
Der har alle dage været hunde i mit liv. Jeg er født i England i 1960, min mor opdrættede Dobermann (der boede som en del af familien). Min mor havde en lille hundesalon hjemme. Lige så snart jeg blev gammel nok kunne jeg hjælpe til efter skole, og i ferierne.

I de fleste weekender tog vi på udstillinger, eller til lydighedsprøver med hundene.

Egentlig vil jeg ikke være hundefrisør, men veterinærsygeplejerske. Da jeg var færdig med skolen kom jeg på venteliste til elevplads hos vores gode gamle dyrlæge, men et job skulle man jo have i mellemtiden, så jeg kom på karantæne station (dengang hvis hunde skulle indføres i England skulle de i 6 måneders karantæne )

Herfra blev jeg tilbudt et job i en hundekennel i Danmark, jeg synes det lød rigtig spændende at arbejde i udlandet, så i Januar 1979 kom jeg til et Kennel We-sedso, som dengang var en meget stor kennel der opdrættede Engelske og Amerikanske Cockerspaniels, samt lidt pekingeser.
Det var en rigtig hyggeligt tid, at passe og pleje alle de hunde hver dag.

Da familien flyttede til et mindre hus hvor de ikke kunne have ligeså mange hunde, søgte jeg nye græsgange og kom til Fredensborg Hundepension hos Anne Soelberg, der også opdrættet ruhårede gravhunde. Her tog jeg godkendelse eksamen hos Landsforening for hundesoignering (LHS) . Derefter startede jeg en mindre hundesalon

Det var jo aldrig meningen at jeg skulle blive i Danmark……meeeen det er lige det selvvanlig historie. Jeg mødte en dejlig mand og så ville jeg ikke tilbage da veterinærsygeplejerskeelev stillingen tilbød sig.

I 1984 blev Frank og jeg gift og så købte vi hus og flyttede til Helsinge. Her kunne jeg blive selvstændig og starte min egen salon, i kælderen.
Hundefrisøren åbnede den 1. Marts 1984.

Vi fik to børn, Daniel i 1986 og Jennifer i 1990. I 1986 kom min mor til Danmark og hjalp mig i salonen imens børnene var små.

Foruden børnene havde vi 3 Amerikanske Cockers, og havde et lille opdræt. De var primært familiehunde men vi gik også på en del udstillinger med dem.

I 1994 blev jeg forelsket i en anden hunderace; Shiba (en spidshunderace fra Japan). Jeg fik min første Shiba i 1995. Der havde vi kun een Cocker tilbage.

I 2000 mistede børnene og jeg, min mand Frank til kræft.

Den 31. Marts 2001 blev jeg færdig uddannet som Hundemassør. Jeg er medlem af DEH (danske eksaminerede hundemassører)

I dag har jeg rigtig travlt i salonen. Jeg elsker mit job og er aldrig ked af at skulle på arbejde.
Vi har 4 Shiba hunde, og den 4. Februar 2006 blev jeg gift med den nye mand i mit liv Lars.